Tentoonstellingen aanmelden

klassiek & modern (Vaarzon Morel & Mykita )Oogwereld Jongsma

Oogwereld Jongsma Zaandam, Zaandam

Voor klassiek en modern, gaat u naar Oogwereld Jongsma

Oogwereld Jongsma bevindt zich met haar optiekzaak al ruim 90 jaar in een prachtig pand aan de Oostzijde 32 in Zaandam. De ideale locatie om onderscheidende oog mode te combineren met kunstexposities en bijpassende live muziek. Van 01 t/m 31 maart staat het merk Mykita centraal in de winkel en exposeert kunstenaar Wim Vaarzon Morel senior met zijn prachtige klassieke werken! Als het voor u dan ook combinatie mag zijn, dan is het zeker de moeite waard om naar Oogwereld Jongsma te gaan want op;
Zaterdag 14 maart is het nog interessanter om Oogwereld Jongsma te bezoeken. Op deze dag is er een extra grote collectie moderne Mykita monturen in de winkel aanwezig en kunt u onder het genot van een hapje, drankje en live muziek gezellig brillen komen passen!

Ware kunstwerkjes:
Mykita heeft zich nooit wat aangetrokken van modetrends. De brillen zijn ware kunstwerkjes, met veel liefde ontworpen en in kleine oplages geproduceerd. Het merk staat voor exclusieve, vernieuwende en verrassende brilmode uit Berlijn. De brillen zijn modern, strak en van hoge kwaliteit. Oogwereld Jongsma beschikt over een grote collectie Mykita monturen in tal van kleuren en pasvormen.
Nieuwsgierig geworden naar het modern merk Mykita? Kom dan de prachtige monturen met eigen ogen bekijken bij Oogwereld Jongsma!

Even voostellen: Wim Vaarzon Morel sr.
Al sinds zijn kinderjaren bracht de in 1931 in Amsterdam geboren beeldend kunstenaar en docent zijn schoolvakanties door in het familiehuis in Veere. Zijn grootvader was de bekende Veerist W.F.A.I. (père) Vaarzon Morel (1868-1955). Zijn vader Wim (1901-1982) was docent aan de School voor Kunstnijverheid (nu Rietveld Academie) in Amsterdam en een gang naar het bekende Veere lag in 1947 voor de hand. Wim senior bracht zodoende zijn middelbare schooltijd in Veere door en ging naar de Rijks HBS in Middelburg.

Dat het ook artistiek een vruchtbare tijd was, blijkt uit de vele pen- en penseeltekeningen die hij in die tijd maakte van de lokale bevolking en inmiddels is Wim Vaarzon Morel geheel in de familietraditie een bekend en gewaardeerd beeldend kunstenaar. In 1984 stopte hij met zijn docentschap en was vanaf die tijd onafhankelijk beelden kunstenaar. Zijn paarden- en draverij olieverven en aquarellen zijn alom geroemd en vele malen tentoongesteld

 

Van 3 mrt 20 20

t/m 31 mrt 20 20