De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen soms nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen. Daarom organiseren ArtWorlds en Museum de Fundatie KlimaatExpo ’22, vanaf 17 september te zien in het Academiehuis in Zwolle, Kasteel het Nijenhuis en de beeldentuin in Heino / Wijhe en Museum de Fundatie Zwolle.

Hoe KlimaatExpo ’22 er straks uit gaat zien bepalen de makers; de tentoonstelling wordt samengesteld door open inschrijving en een anonieme selectie. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Net zoals bij de ZomerExpo, zijn alle hedendaagse beeldende kunstvormen welkom bij KlimaatExpo ’22: van schilderkunst tot buitenbeelden, van maquettes tot fotografie – en alles daartussenin. De enige voorwaarde is het thema: klimaatverandering.

Wie kiest?

Een grote gemêleerde jury van jong en oud: museummedewerkers, galeriehouders, kunstenaars, schrijvers, wetenschappers, mensen uit de zorg, de bouw, kappers, studenten, scholieren en vele anderen, maakt op basis van de ingezonden afbeeldingen (en de toelichting), een keuze voor de tentoonstelling.

Beeld: ZomerExpo ’19, met als thema Europa. © Peter Tijhuis