Tentoonstellingen aanmelden

Komische kunst – Gerhard Glück

Ton Smits Huis, Eindhoven

Gerhard Glück, cartoonist en illustrator uit Duitsland, is een scherp observator van de mens en diens gedrag en hij deelt deze observaties met ons in kleurrijke, humoristische en geschilderde cartoons. Glück stelt zeer hoge eisen aan het teken-technisch niveau van zijn werk. Zijn kijk op de werkelijkheid is liefdevol en meelevend. Maar ook stelt hij onze menselijke tekortkomingen onbarmhartig aan de kaak, vaak met een knipoog naar het surrealisme. Al deze elementen maken zijn cartoons tot een lust voor het oog en zetten aan tot nadenken.
Het eerste grote werk van Miró bleef helaas onvoltooid.

Onderscheidingen
Glück is een vele malen onderscheiden kunstenaar waaronder de Duitse Karikaturenprijs Geflügelter Bleistift (3x) en in 2017 kreeg hij de Göttinger Elch uitgereikt.

Publicist en illustrator
Hij heeft gepubliceerd in o.a. Hessischen Allgemeinen, de Süddeutsche Zeitung, die Zeit, het tijdschrift Cicero en vele andere kranten en tijdschriften. Ook publiceert hij regelmatig in het Berlijnse satirisch maandblad Eulenspiegel.
Er zijn diverse (her)uitgaven van bekende Duitse dichters als Christian Morgenstern, Joachim Ringelnatz und Kurt Tucholsky door hem van illustraties voorzien.

Beeld: www.tonsmitshuis.nl

Van 14 mei 20 19

t/m 17 sep 20 19