Onze nieuwe wisseltentoonstelling laat op een (deels) interactieve manier de ontwikkeling van krachtbronnen en gereedschappen vanaf de steentijd tot nu zien. Van spierkracht tot kernenergie. Door de eeuwen heen hebben mensen geprobeerd om hun leven prettiger en gemakkelijker te maken. Door goed na te denken hoe natuurkrachten gebruikt kunnen worden om noodzakelijk werk te verlichten. De tentoonstelling is vooral gericht op technieken die zijn gebruikt in Zeeland. Deze krachtbronnen werden vooral in de landbouw gebruikt, op boerderijen en bij de verwerking van de landbouwproducten. Het is minder bekend dat  vanaf de 19e eeuw in Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen zware industrie is opgebouwd omdat de bereikbaarheid via de Schelde erg goed is.

Bijzondere toepassing voor Zeeland is het gebruik van watermolens die werken op het getij van de Schelde. Windenergie was en is belangrijk in aan vlakke provincie als Zeeland, getuige de vele klassieke windmolens die het landschap nog sieren en de aanleg van grote windparken op de dammen van de Deltawerken en in zee.

Een aantal opstellingen zijn interactief om jong en oud de werkingsprincipes van verschillende aandrijvingen te laten ontdekken.