Kunstenaarscollectief KuBra (kunstenaars uit Brabant) heeft twintig eigenzinnige Brabantse Kunstenaars geselecteerd voor een groepsexpositie in Museum Jan Heestershuis. Zowel in het museum als in de beeldentuin zijn kunstwerken te zien met een grote diversiteit aan stijlen en technieken. Door verscheidenheid verbonden vormt het een verrassend geheel.

De kracht van de expositie “KuBra-Art in het Museum” is de variëteit in stijlen en technieken van de Brabantse kunstenaars, die stuk voor stuk een eigen kijk, droomwereld en/of belevenis hebben gehad ten tijde van het scheppen van het object.

Wat is er zoal te zien? Verfijnde kleurpotloodtekeningen, aquarel, mixed-media schilderijen, landschapschilderijen in olieverf, acryl, pastelkrijt en met textiel, realistisch en impressionistisch, eigenzinnige portretten in olieverf en portretten in zeefdruk, fotografische kunst met bloemen, reflecties van deze tijd in olieverf op doek, stiptekeningen met pen met een gouden hart, abstracte schilderijen en surrealistische tekeningen van droogpastelkrijt en houtskool. Daarnaast zijn er sculpturen in brons, steen, staal, kunststof, keramiek, polyester en porselein, elk met een eigen verhaal.