Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Exposities van Parijs tot Stockholm en van Bergen op Zoom tot Dresden. Laat je betoveren door de magische combinatie van dit stel.

Ze vullen elkaar perfect aan. Hij de power, de drang om te scheppen. Zij de rust, meer bedachtzaam. Alles maken ze samen: wanneer je hun kwaliteiten door elkaar roert ontstaat een schilderij dat ze zelf liefkozend ‘verfding’ noemen. Een eigen weg, een eigen stijl. Die eigen stijl blijkt ook uit de reacties van bezoekers: “zo iets heb ik nooit eerder gezien!”.

Josie zegt daarover: “Dat klopt, want we hebben ook echt onze eigen stijl. Het is leuk om mensen zo verrast en verwonderd te zien. Daarnaast merken we ook dat mensen die veel kunst kijken ons werk beginnen te herkennen.”

Jo vult aan: “Elk schilderij is opgebouwd uit minstens 5 lagen.
Bij sommige zijn het er wel 10. De structuur van het reliëf, de kleuren van de eerdere lagen en de eventueel onderliggende thema’s geven ieder schilderij een eigen karakter. Net als bij goede wijn is voor het scheppen van onze schilderijen het rijpingsproces tussen de lagen van cruciaal belang. Eigenlijk is een verfding een beetje een persoonlijkheid. Je ziet het niet, het is er toch.”

U bent van harte uitgenodigd schilderijen van diverse ‘verfding’ series te komen bekijken. De expositie is twee weekenden te zien, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag. Meer over Jo en Josie ziet u op www.verfding.nl