Wie denkt dat er in een historisch museum alleen maar een “hoop stenen en antiek spul” te zien is, komt bedrogen uit. Ok, het museum mag dan wel een indrukwekkende afdeling prehistorische archeologie met unieke vondsten incl. een Scheperlab hebben, maar het biedt ook hedendaagse plaatselijke kunstenaars de gelegenheid hun werk in het museum tentoon te stellen.

Tot 30 september 2023 zal een keur aan hedendaagse kunstenaars hun werken tentoonstellen. In de expositie ruimte vindt men keramiek van Hilde Grooters en Ria Ritman. Ook beeldend kunstenaar Marika Meershoek toont ons haar twee- en driedimensionale werk. Een hot item anno 2023 is het recyclen van gebruikte materialen, iets dat recycle kunstenaar Bert Koerts ons toont via zijn indrukwekkende beelden.

In de schildershoek worden werken tentoongesteld van Betty Kloosterman, (aquarel-acryl-epoxy). Inez Lacet (acryl) Anneke Schelfer (aquarel) en Jokes Reijgersberg (aquarel). Deze rij kunstenaars wordt aangevuld met prachtig kantkloswerk van Dinie Wolterink.