Tentoonstellingen aanmelden

Kunstuitleen HEDEN in het Atrium – Jan Snoeck en Christie van der Haak

Atrium Den Haag, Den Haag

Met trots presenteert kunstuitleen Heden i.s.m. Atrium City Hall van 11 t/m 23 mei een selectie kunstwerken uit Heden haar collectie van de op 31 maart 2018 overleden Jan Snoeck als hommage aan deze grote Haagse kunstenaar en er zijn ook werken te zien van Christie van der Haak. Beide kunstenaars zijn befaamd in binnen- en buitenland. Het Atrium Den Haag is gesloten op 2de Pinksterdag maandag 21 mei 2018.

Jan Snoeck (Den Haag, 1927 – 2018)
Jan Snoeck gebruikte aanvankelijk steen, hout en brons als materiaal voor zijn kunstwerken. Zijn latere werk bestaat vooral uit keramiek. U zult wellicht de serie bedden kennen die Snoeck voor het HMC (Westeinde ziekenhuis) maakte. Opvallend in zijn werk is het gebruik van vrolijke, primaire kleuren.

Veel musea hebben werk van hem in collectie waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Frans Hals Museum in Haarlem en Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Naast de werken van Jan Snoeck toont Heden kunstwerken van de bekende Haagse kunstenaar Christie van der Haak.
www.jansnoeck.eu

Christie van der Haak (Den Haag, 1952)
“Alles heeft structuur, van organische tot maatschappelijke verschijnselen” (Christie van der Haak)
Structuur en uitbundige kleurrijke decoratieve patronen zijn belangrijke kenmerken in Van der Haaks werk. De patronen in haar werk worden gevormd door spiegelingen of verdubbelingen van onder meer wapens, heiligen, flora en fauna en fragmenten uit schilderijen.

Verwerkte zij haar patronen in eerste instantie veelal in schilderijen en keramiek, de laatste jaren gebruikt zij ze vooral in wandtapijten, meubelstoffen en textiel.

Het werk van Christie van der Haak is zowel lokaal als (inter)nationaal van grote betekenis. Zij ontving hiervoor in 2015 dan ook de prestigieuze Ouborgprijs en de Heden Oeuvreprijs in 2012. Haar werken zijn te vinden in collecties van particulieren en musea, zoals het Gemeentemuseum in Den Haag, het Noord-Brabants Museum in Den Bosch en het Gemeentemuseum in Arnhem.
www.christievanderhaak.nl

Ook een kunstwerk van Jan Snoeck of Christie Van der Haak in huis?! Dat kan! Kom met een geldig ID naar de galerie op de Denneweg 14A, Den Haag en krijg een jaar lang 50% korting op een kunstwerk naar keuze. Hangt het werk er niet bij? Kies dan een ander kunstwerk uit de kunstuitleencollectie op www.heden.nl.

Van 11 mei 20 18

t/m 23 mei 20 18