Draag je wel eens kant? Misschien denk je bij kant aan prachtige trouwjurken met lange sleep of een piepkleine string met bloemetjes. Kant is chic en sensueel. Maar kant is ook nuttig en een stuk zelfstandigheid. Er zijn vele verschillende manieren waarop je naar kant kunt kijken. In dit overzicht van naaldkant en kloskant uit eigen collectie ontdek je de geschiedenis van dit luxe weefsel.

Van delicate kraagjes en snoezige babymutsjes tot rijke trouwjurken en omslagdoeken. Laat je betoveren door de pracht van de patronen en de ambacht van het kant. Ook zullen proeflappen en een authentieke leurderskist te zien zijn, waarmee de kant door handelaren op de markt werd gebracht. Vandaar ook de titel: Kwant is Bargoens voor mooi. Het Bargoens was de geheimtaal van rondtrekkende handelaren.

Vijf jonge ontwerpers van het Maastricht Intitute of Arts hebben zich laten inspireren door de collectie. Door te kijken naar de vorm, schoonheid of techniek van de stukken hebben zij nieuw werk gemaakt. Zo blazen zij het oude kant weer nieuw leven in. De expositie is een samenwerking met Museum De Kantfabriek zal daarna doorreizen naar Horst.