Tentoonstellingen aanmelden

Laat je verrassen….uit depot

Boomkwekerijmuseum, Boskoop

Als de kruiwagen eens kon praten…
Tja, wat zou hij dan vertellen? Is hij trots op de man, die hem meer dan honderd jaar geleden zo onverwoestbaar sterk maakte? Trots op de vele bomen en struiken die hij vervoerde? Trots ook op de slimme kweker die later zijn houten wiel verving door een luchtband? En trots dat hij zo’n hoge leeftijd heeft bereikt? Wie zal het zeggen?
De expositie “Laat je verrassen…uit depot” toont schilderijen, objecten en gereedschappen die de geschiedenis van Boskoop en de boomkwekerij illustreren. Dankzij vele giften van oud-kwekers en hun nazaten beschikt het museum over een breed arsenaal aan voorwerpen. Van de meeste is bekend waarvoor ze dienden, maar helaas niet van alle. Toch worden ook die geëxposeerd in de hoop dat bezoekers ons er meer over kunnen vertellen.
Deze expositie komt in plaats van “Schoonheid in Verval”, waarin Rieni Stolwijk-van der Zon haar prachtige foto’s en pentekeningen van oude boomkwekershuisjes zou laten zien. In overleg met Rieni is deze expositie doorgeschoven naar eind volgend jaar om begin 2022 vooraf te gaan aan de tijdelijke tentoonstelling over het achthonderdjarig bestaan van Boskoop.
Naast de schilderijen, objecten en gereedschappen is er aantal antiquarische boeken, die alle betrekking hebben op de geschiedenis van Boskoop en de boomkwekerij. De schenkers van deze boeken zijn akkoord gegaan met de verkoop ervan, omdat het gaat om boeken waarvan al een exemplaar in bezit is van het museum. De boeken worden u aangeboden tegen een schappelijke prijs.
Bent u niet alleen nieuwsgierig naar de kruiwagen, maar ook naar de overige tentoongestelde objecten of bent u geïnteresseerd in boeken over de geschiedenis van de boomkwekerij en/of Boskoop? U kunt deze tentoonstelling bekijken vanaf 25 november.
Het Boomkwekerijmuseum heet u van harte welkom!
U kunt het museum veilig bezoeken, want het is volledig coronaproef.
Vergeet u niet van tevoren even te bellen? En vergeet u uw mondkapje niet?

Van 25 nov 20 20

t/m 13 feb 20 21