Ontdek de schoonheid van het rivierengebied Land van Maas en Waal door de ogen van kunstenaar Harrie Gerritz.

Van 17 maart tot en met 26 mei 2024 presenteert het Stadsmuseum Grave de tentoonstelling ‘Land inZicht’, met een prachtige collectie schilderijen en sculpturen van Gerritz, waaronder gloednieuw werk uit 2024.

Al ruim veertig jaar weet Gerritz op meesterlijke wijze de essentie van dit betoverende landschap vast te leggen.Wolken boven boomformaties, boerenhekwerken of kerkgebouwen: het landschap blijft hem dierbaar en is een belangrijke inspiratiebron. Contouren van een kerkgebouw, een toren, een hekwerk of een burcht. Zijn gestileerde beeldtaal is direct herkenbaar. In de loop der tijd wordt dit vertrouwde domein steeds meer een landschap in gedachten. Laat je inspireren door zijn unieke perspectief op het Land van Maas en Waal.

Harrie Gerritz geboren en woonachtig in Wijchen (1940) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in collecties in binnen- en buitenland. In 2011 organiseerde het Museum Het Valkhof in Nijmegen een overzichtstentoonstelling.