Vanaf 24 februari presenteert De Pont een meeslepende en immersieve tentoonstelling van Laure Prouvost (1978) waarin ze je meeneemt in haar eigen surreële, absurdistische en poëtische wereld. In IN THE MIST OF IT ALL, ABOVE FRONT TEARS komen maatschappelijk engagement en grenzeloze verbeeldingskracht tot uiting in video, sculptuur, performance, textiel en tekst. Op geheel eigen wijze geeft Prouvost een hoopvolle en bevrijdende boodschap over thema’s als ecologie, het vrouwenlichaam en migratie.

Het artistieke universum van Prouvost zit vol contrasten: haar werk is humorvol en serieus, ze neemt je mee van het donkere en dystopische naar het licht en ze beweegt tussen fictie en realiteit. Grandma – een van terugkerende personages uit Prouvosts oeuvre – krijgt in een monumentale, metershoge video-installatie vleugels. Hiermee wordt haar droom om als vogel hoog boven de wolken te vliegen en de wereld van boven te bekijken vervuld. Grandma’s dromen en visies vormen de basis van de tentoonstelling waarin Prouvost de bezoeker confronteert met de gevolgen van de opwarming van de aarde en migratie van mensen en vogels – én waarin ze ons uitnodigt ongehinderd boven de wolken te zweven en grenzen te doorbreken.

De intieme wolhokken van De Pont bieden ruimte aan verschillende video’s waarin Prouvost alle zintuigen aanspreekt; je kunt de beelden haast ruiken. Via het lijf van een immense vogel kom je vervolgens terecht in een magisch universum, waar het plafond zich opent en zicht biedt op een grote wolk. Even lijk je zelf rond te zweven.