In Huis Van Gijn leeft men mee met de seizoenen, net als rond 1900. Met de seizoensflyer krijg je tijdens je bezoek extra informatie over wat de lente met zich meebracht in een huishouden als dat van de Van Gijns. Zowel voor de welgestelde familie upstairs, als voor het personeel downstairs.

Lente rond 1900
Het is lente in Huis Van Gijn. Honderd jaar geleden betekende dat allereerst tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. De kolenkachels verdwenen naar zolder, muren werden gewit. Met open ramen werd alles goed opgeschud en geklopt; gordijnen, tapijten en spreien kregen ervan langs.

Langzaamaan zijn er in de keuken weer verse groenten te vinden, zoals wortelen, erwten en asperges. Op de eettafel is een uitgebreid ontbijt gedekt, rond de Pasen zelfs extra feestelijk met eitjes!

Prentenlades
In de prentenkamer is een presentatie te vinden in de grote ladenkast. Van het groeien en bloeien rond Pasen en de moestuin tot de Dordtse kermis die traditioneel eind mei of begin juni werd gehouden. In het voorjaar kon ook weer buitengespeeld worden door de stadse kinderen. Hoe zij dat deden rond 1900 ontdek je hier.