De Lentesalon Kuiperdomingos Projects brengt kunstenaarsinitiatieven samen uit Berlijn en Amsterdam en omgeving om hun rol te vieren als platform voor tentoonstellingen, ontmoetingsplek en samenwerking tussen kunstenaars in de context van experiment, inclusie en het bouwen van alternatieve toekomst-scenario´s in de kunsten.

Hans Kuiper en Tiny Domingos begonnen hun samenwerking in 2011 in Berlijn. Samen richtten zij ´Kuiperdomingos Projects´op, een kunstenaarsinitiatief in ´Kolonie Wedding´ (een van de oudste associaties van kunstenaarsinitiatieven in Duitsland) en organiseerden vele tentoonstellingen, waaronder de fameuze ´Salon Kuiperdomingos Projects´ met 52 deelnemers, dat plaatsvond in december 2011.

De Lentesalon van Kuiperdomingos Projects in de Amstelkerk in Amsterdam is een voortzetting van de samenwerking tussen de twee kunstenaars/curatoren en hun respectievelijke initiatieven:  Kunstruimte 411 (Amsterdam/Haarlem) en Rosalux (Berlijn).

De Lentesalon brengt 36 kunstenaars samen uit Hamburg, Londen, Marseille, Amsterdam en omgeving en bevat een ook een selectie kunstwerken van kunstenaars van de Berlijnse ´Kolonie Wedding´.

 Deelnemende kunstenaars:

Arjan van Amsterdam, Wafae Ahalouch, Eline Boerwinkel, Nina Boas, Rene Bosch, Tiny Domingos, Bella Easton, Frank Diersch, Andre Evers, Archi Galentz, Rosie de Graaf, Alissa Guillouet, Kirsten Hutsch, Patrick Huber, Sina Khani, Hans Kuiper,

Anton Laiko, Ute Lindner, Claudia Mulder, Eva van Ooijen, Paul Ouwerkerk, Martyn F. Overweel, Natasha Papadopoulou, Luciano Pinna, Antonio Rego, Maarten Rots, Ivo Schouten, Jorrit Sinke, Kata Unger, Marjolein van Veen, Sander Veenhof, Sjimmie Veenhuis, Gerard Veldman, Steffen Vogelezang, Ilja Warmerdam, Andreas Wolf, Marius van Zandwijk

 

Media: performance, schilderijen, tekeningen, fotografie, video, grafiek.