Tentoonstellingen aanmelden

Less Not Go Back to Normal – Zheng en Jessie Tam

Bierumer School, Bierum

Tianyi Zheng en Jessie Tam zijn beiden afgestudeerd aan de Universiteit in Hong Kong (Fine Arts), en studeren nu aan het Frank Mohr instituut in Groningen.
Voor de Bierumerschool maken zij installaties en  doen performances die betrekking hebben op Covid 19.  Ook voor Gronings Vuur zijn zij bezig met verassende acties.
Over hun werk in de Bierumerschool schrijven zij:
In het midden van de Covid 19 uitbraak lijkt er een venster tussen de mensen te zijn, dat er dun genoeg uit ziet om doorheen te breken, maar ons ervan weerhoud echt met elkaar om te gaan.  De ander wordt tot  een onaanraakbaar persoon gedegradeerd. Zo’n leven brengt geen rust maar brengt je uit evenwicht . De ‘to-do’ lijstjes  fluisteren je toe, terwijl de online ontmoetingen door ratelen. Alles moet doorgaan. We verlangen naar het verstrijken van de tijd, terwijl het lichaam verlangt naar echte sociale ontmoetingen. Wat is de waarde van ons leven op dit moment?
Aan de andere kant, over de hele wereld, sluiten landen de grenzen en vragen burgers om thuis te blijven. In Europa is het meest verbazingwekkende aan de corona pandemie hoe makkelijk dingen begrenst kunnen worden, dat landgrenzen weer echt grenzen zijn. Het eind van de pandemie is nog niet in zicht. Het is mogelijk dat we een groeiend klassenconflict tussen arm en rijk zullen gaan zien. Spanningen tussen de industrie en de ontwikkelingslanden en tussen democratische en autoritaire staten. Het dagelijks gevoel van spanningen laat voelen hoe grenzen er na de corona crisis uit zouden kunnen zien. Deze verwachtingen maken dat je het leven ervaart als een gaan van dag naar dag zonder direct zicht op een toekomst en stelt de vraag hoe de menselijke omstandigheden in het eigen leven worden weerspiegeld door een andere ervaring van tijd, ook in verband met onze dagelijkse werkzaamheden.
De tentoonstelling wordt een oefenterrein voor de verbeelding, over hoe algemene politieke omstandigheden een schaduw werpen op het persoonlijke leven in corona tijd. Zijn we er klaar voor? Moeten we ons er klaar voor maken?
Beeld: persbericht Bierumerschool

Van 28 nov 20 20

t/m 14 feb 20 21