Tentoonstellingen aanmelden

Let me wear socks in my velvet high heel sandals

Studio Cool, Rotterdam

Wat gaat er om in het hoofd van een willekeurige jonge vrouw? Wat als ze migreert? Wat als ze zich nooit herkend heeft in heteronormativiteit? Oh, en wat als ze gek is op politiek, en niet kan stoppen met het analyseren van haar identiteit en de manier waarop die gevormd wordt door haar omgeving? Maar wat als de serieuze onderwerpen die ze verkent met humor worden verwerkt? En wanneer beginnen of eindigen performativiteit en pure identiteit? Zal ze op een dag haar snor laten groeien, als feministisch statement, of als eerbetoon aan sommige denkers die ze bewondert? Zal die snor magenta worden?

Hoe narcistisch of onvolwassen is het om door de maatschappij op de vingers te moeten worden getikt om haar op een diepere manier in vraag te stellen? Oh, en wat te denken van een volledige tentoonstelling erover? Is haar generatie egocentrisch, of is het een algemeen erkend gegeven geworden dat het privé-leven politiek is, dat de identiteit meervoudig en vloeibaar is, dat het beeld dat we van onszelf hebben ook gevormd wordt door het beeld dat de maatschappij naar ons terugstuurt, dat het in vraag stellen van gevestigde structuren en doxa’s noodzakelijkerwijs intieme en politieke veranderingen met zich meebrengt? Wat zal er gebeuren als al die gedachten worden gedeeld met het publiek, vergezeld van naakte zelfportretten?

Aubane Berthommé Martinez is een Rotterdamse kunstenaar, curator, en nog een miljoen andere dingen. Ze heeft een onredelijke smaak voor kitsch en onappetijtelijke visuele esthetiek, is een complete werkverslaafde (maar weet hoe ze een pauze moet nemen), en heeft een passie voor het maken en tentoonstellen van maatschappelijk gerelateerde kunst. Tips om haar te herkennen: luide lach, magenta wenkbrauwen, te veel energie, te weinig huid bedekt.

Van 20 feb 20 21

t/m 20 jun 20 21