Na vier jaar afwezigheid is LichtKunstGouda weer terug! Bezoek en beleef de 9e editie van dit Goudse lichtkunstfestival met het thema ‘Verlicht!’.

Verwonder je over vonkende gloeidraden, een sacrale halo, regenboogkleuren, een sprookjesachtig verlichte tuin, optische lichtcirkels, blauw verlicht water en dansende stralen die de ruimte verlichten en ritmisch aftasten als een echo. Ontdek ook de ‘verlichte’ gedachten bij deze kunstwerken.

Deze unieke lichtkunsttentoonstelling is ’s avonds te zien op verschillende binnen- en buitenlocaties in de Goudse binnenstad. Allemaal op korte loopafstand van elkaar en toegang is gratis. De werken zijn door curator André Groeneveld speciaal voor het thema van deze editie samengesteld. Veel van de lichtkunstinstallaties van de deelnemende kunstenaars zijn vaak alleen te zien tijdens de grotere festivals, zoals Glow Eindhoven en Amsterdam Light Festival, maar nu is hun werk twee weken lang te bewonderen in de compacte setting van het historische centrum van Gouda. Mis het niet!

Deelnemende kunstenaars:
Tamar Frank, Jaap van den Elzen, Pelle Schilling, Daphne Glasmacher, Bart Ensing, Marin Kessler en Nan Wang.

De route start vanaf De Firma | kunstcentrum Gouda en loopt verder langs Achter de kerk, Vroesentuin, Jeruzalemkapel, Peperstraat, Hoge en Lage Gouwe en eindigt bij de Kleiwegbrug. Kom je vanaf Station Gouda? De locaties kunnen ook apart en in elke andere volgorde worden bezocht. Op vrijdag 15 december is LichtKunstGouda extra lang open tijdens kaarsjesavond (Gouda bij Kaarslicht). Er is dan nog meer te beleven in de stad met entertainment, muziek, theater en de grote verlichte kerstboom op de markt. Voor bezoekers een mooie gelegenheid om de twee lichtfestivals te combineren: traditioneel en hedendaags!

Te zien 14 t/m 24 december (ma-di gesloten) | Toegang gratis
Open: 19.00 – 21.00 uur, Tijdens Gouda bij Kaarslicht op 15 december tot 22.00 uur.
Informatie en programma: www.lichtkunstgouda.nl

Beeld: Daphne Glasmacher – Optical Circle 2.0; Overzichtsbeeld: Jaap van den Elzen – Echo, foto: Sara Foester