Vanaf 23 maart 2024 zijn op de vijfde verdieping van het Depot Boijmans Van Beuningen bijna zeventig schilderijen en een tiental sculpturen te zien in de tentoonstelling ‘Lievelingen’.

Denk aan meesters als Bosch, Rembrandt, Van Gogh, Picasso, Dalí, Magritte en Fabritius, maar ook aan Breugels De toren van Babel en werk van Rachel Ruysch, Charley Toorop, Jean-Michel Basquiat en nog veel meer.  Met de tentoonstelling ‘Lievelingen’ viert Museum Boijmans Van Beuningen dat het in 2024 precies 175 jaar oud is.

De selectie van werken geeft een mooi overzicht van de verzamelgeschiedenis van de schilder- en beeldhouwkunst van het museum. Bijzonder is dat er een publieksstem is meegenomen. De afgelopen twee jaar konden bezoekers van Depot Boijmans Van Beuningen hun eigen favoriet opgeven.

Op de derde en vierde verdieping van Depot Boijmans Van Beuningen zijn de ‘Lievelingen XL’ te zien. Dit zijn veertien werken van groot formaat, zoals het schilderij Grey,Orange on Maroon, No 8 van Mark Rothko en de spiegelkamer, Infinity Mirror Room – Phalli’s Field (Floor Show) (1965 (1998)) van Yayoi Kusama.

Beeld: Wassily Kandinsky, Lyrisches 1911 collectie Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam. Uit de nalatenschap van M. Tak van Poortvliet 1936. Creditline fotograaf Studio Tromp.