LIFE POTENTIAL
Opening:
Vrijdag 17 maart 2023 van 19.00 -22.00 uur
18 maart t/m 16 april 2023

Kunstenaarars: Ersin Eken, Koes Staassen, Maria Klaassen-Andrianova, Marijn Brussaard, Mirjam Vreeswijk, Sjoerd Martens, Leon Stoffelen.

De groepstentoonstelling Life Potential biedt een podium aan zeven kunstenaars die in hun werk alternatieve toevluchtsoorden verbeelden. Lenend van een eindeloze stroom van beelden vol visuele clichés en ingesleten sociale patronen, creëren zij een ruimte die maakbaar en fluïde is. De kunstenaars kiezen een feminien of queer perspectief in hun zoektocht naar alternatieve manieren van kijken naar thema’s als archeologie, natuur, seks en identiteit. Queer betekent letterlijk ‘vreemd’ en staat voor een open, onconventionele benadering, vanuit het besef dat alles en iedereen zich bevindt in een staat van transformatie.

Er is een gedeelde belangstelling voor visuele clichés; zoals geposeerd naakt, , bloemetjesbehang en landschappen die lijken op bureaublad-achtergronden: utopische elementen en consumentenartikelen die een illusie van romantiek verkopen. Al deze elementen worden vervolgens in onverwachte verbanden samengebracht, opgeschud en toegeëigend. Het verschil tussen ‘echt’ en ‘nep’ wordt samen met alle andere sluitende definities losgelaten en spelenderwijs opgerekt. Tekeningen, schilderijen, video’s, installaties en performances vinden elkaar als mise-en-scène van een gelaagd landschap, vol met subtiele overschrijdingen van maatschappelijke grenzen en verwachtingen.