‘Light in Its Own Language’ presenteert de gevierde New Yorkse fotograaf Amanda Means, met haar eerste tentoonstelling in Amsterdam, en Beppie Gielkens, een Nederlandse schilder, met haar recente visionaire werk. Beiden nemen licht als onderwerp en bieden nieuwe manieren om te verwoorden hoe licht werkt in de kunst, wat het kan betekenen, en wat kunst kan overbrengen door licht te vangen.

Amanda Means is bekend om haar zwart-witte gelatine zilverdrukken met een tastbare materialiteit. Door licht te projecteren op lichtgevoelig papier, in combinatie met de kwaliteit van haar afdruktechnieken, weet ze de kracht van licht te vangen en krijgen haar series een fotografische identiteit met betrekking tot de relatie tussen licht en niet-licht. Beppie Gielkens reisde van het noorden van Nederland helemaal tot Egypte om de diepste nachthemel en de meest intense, vurige kleursensaties overdag te kunnen vinden. Met eenzelfde kracht als de afdrukken van Means, weten de schilderijen van Gielkens bij TMH te verrassen door hun aangrijpende inhoud en de suggesties van een associatieve beeldenwereld.

Opening: vrijdag 3 november, 19:00-21:00
PAN Amsterdam (Stand F), 18 t/m 26 november – Vind ons op de PAN, met Sylvie Bonnot, Beppie Gielkens, Zhu Hong, André de Jong, André Stempfel, Mary Sue, Elsa Tomkowiak
Opening van het 10-jarig jubileumseizoen van The Merchant House.