Steeds weer zetten de schilderijen van kunstschilder Anneke Peereboom (1950) aan tot ontdekken, tot een zoektocht naar begrijpen en herkennen. Het zijn wonderlijke water-, wereld- en fantasielandschappen die de zintuigen prikkelen.

Voor deze expositie vond Anneke inspiratie in de waterrijke omgeving van Noord-Holland en keek ze naar het scheiden van land en water. Het verzwaren, en hier en daar verbreden, van de dijken is een actueel onderwerp waar visueel veel aan te beleven is. Prachtige gekleurde zandvlaktes, mooie sterke stenen, oude basaltblokken, een verscheidenheid aan ontwerpen voor de dijken, sterke machines en het zo onschuldig uitziende water; we zien het allemaal terug in de landschappen van Anneke.

In het Edams Museum exposeert Anneke naast schilderijen, zeefdrukken en kleinere werken gegoten in epoxy. De zeefdrukken en het expositieboek zijn te koop in het museum.

Anneke Peereboom woont en werkt in Edam. Zij heeft diverse opleidingen gevolgd: de Rietveld Academie, lerarenopleiding Tekenen & Schilderen, Rijksacademie en een Masterstudie in Art & Culture