In de zomer van 2024 organiseert Marres in samenwerking met Odapark, Venray de derde editie van de Limburg Biënnale: een groepstentoonstelling die de professionele met de amateurkunsten verbindt.

Beide voorgaande edities van de Limburg Biënnale waren een groot succes. In 2022 ontving Marres na plaatsing van een open call 1.600 ingezonden kunstwerken, 500 meer dan in 2020. De Limburg Biënnale bleek een echte publiekslieveling en werd de best bezochte tentoonstelling bij Marres van 2022. Voor veel deelnemers was de tentoonstelling een stimulans voor hun carrière en een verrijking van hun portfolio.

Marres en Odapark nodigden iedereen die zich kunstenaar voelt uit deel te nemen aan de Limburg Biënnale via onze Open Call, ook kunstenaars die niet aan Limburg verbonden zijn. Van 19 februari t/m 10 maart 2024 konden geïnteresseerden, jong en oud, gevestigd en onbekend, van individu tot collectief, zich met een maximum van drie bestaande kunstwerken inschrijven. Dit mocht elk type kunstwerk zijn: schilderij, video, sculptuur, audio, performance etc.

De Open Call is inmiddels gesloten.

Het jury- en curatorenteam van 19 professionele kunstenaars beoordeelt de inzendingen, zonder te weten wie de ingezonden kunstwerken heeft gemaakt. Vervolgens richtten zij met hun selectie een ruimte in bij Marres of Odapark, waar ze ook eigen werk tonen. De jury telt leden uit Limburg en daarbuiten.

Maximaal 3 werken per deelnemer en het moet eigen werk zijn van een levende persoon. Van de inzendingen worden geanonimiseerde bestanden gemaakt voor de jury.

Beeld: Marres, Huis voor hedendaagse kunst