Tentoonstellingen aanmelden

Listen to Your Eyes

Museum Voorlinden, Wassenaar

Tip van Museumtijdschrift:

‘Listen to Your Eyes’ in Museum Voorlinden is een feest voor het oog. Naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag heeft Joop van Caldenborgh, eigenaar van het museum en één van Nederlands grootste kunstverzamelaars, zijn favoriete werken bij elkaar gebracht. Al snel wordt duidelijk dat hij houdt van kunst die je verrast, op het verkeerde been zet of een glimlach op je gezicht tovert. Zo bedriegen de plafondhoge zuilen van Christian Andersson je ogen en kun je alleen maar je hoofd schudden bij de compositie van 3239 oude verfpotjes van Peter de Meyer. Van Caldenborghs selectie resulteert in een eclectische presentatie van modern en hedendaags werk die optisch prikkelt, zonder overweldigend te zijn. Wie graag een frisse neus haalt kan vooraf of naderhand een wandeling maken op het omringende landgoed. Het landschap van oranje-rode bladeren en de herfstzon is haast een artistieke ervaring op zich. 

Zaaloverzicht met ‘Coda’ (2014) van Peter de Meyer

Voor thuis!
Een bescheiden indruk van de tentoonstelling is te zien via deze korte video van Museum Voorlinden.

Museum Voorlinden presenteert vanaf 19 november Listen to Your Eyes. Voor deze collectietentoonstelling is oprichter en verzamelaar Joop van Caldenborgh (1940) de bijna onmogelijke vraag gesteld om een selectie te maken uit zijn zes decennia lang opgebouwde moderne en hedendaagse kunstcollectie. Dit resulteert in een visuele ontdekkingsreis die je meeneemt in de gedachtewereld van de verzamelaar.

Listen to Your Eyes gaat over vrij associëren, verhalen vertellen, de cyclus van het leven, maar bovenal over het plezier van het kijken. De collectietentoonstelling bestaat uit een verzameling werken die je raken en fascineren door esthetiek, verhaal of ambacht. De selectie van de ruim veertig werken wordt niet chronologisch gepresenteerd, maar nodigt je uit om te kijken, te vergelijken, te ontdekken en je eigen verhaal te creëren.

Listen to Your Eyes bevat werken van onder anderen Philip Akkerman, Nicolas Chardon, Ryan Gander, Alex Katz, Paul Kooiker, Liza Lou, Juan Muñoz, Maurizio Nannucci, Robin de Puy, Bridget Riley, Jan Schoonhoven, Nils Völker en Yin Xiuzhen.

Van 19 nov 20 20

t/m 30 apr 20 21