08-07-2023 – 01-10-2023
(augustus gesloten!)

Nieuwe Vide opening:
DOC4 residency: Lola Maggi – Spreading Seeds: Reflections on forming futures

Onze huidige DOC4* artist in resident Lola Maggi (zij/die) is een Chileense beeldend kunstenaar die architectuur en beeldende kunst studeerde, met als hoofdvak beeldhouwkunst, aan de Finis Terrae Universiteit in Chili.

Hun huidige praktijk richt zich op het onderzoeken van en experimenteren met de uitkomsten van acties door middel van materialen. Met behulp van geometrie onderzoekt Lola een veelheid aan ruimtelijke en zintuiglijke complexiteiten als factoren die geleefde ervaringen weerspiegelen. Haar werk met de Nieuwe Vide centreert geopolitieke lichamen, de verantwoordelijkheid voor materialen en plaats, en verschillende ervaringsgerichte (her)verbeeldingen van het geheugen. Tijdens deze residency heeft Lola onderzoek gedaan naar de interactie tussen geluid, licht en ruimte in verband met verleden, heden en toekomst. Tijdens deze tentoonstelling wordt u uitgenodigd om interactie aan te gaan met een grote installatie, speciaal gemaakt voor de ruimte en om deel uit te maken van het netwerk dat samen een toekomst creëert. Deze residentie maakt deel uit van onze doorlopende onderzoeksreeks: Spreading Seeds.
Tijdens deze expositie wordt je in Nieuwe Vide in de verschillende ruimtes meegenomen door het volledige maakproces van Lola Maggi.
*DOC4 is een artist-in-residence locatie aan de Scheepmakersdijk in Haarlem, waar (inter)nationale kunstenaars een tijd kunnen wonen en werken. Het programma van DOC4 wordt gecoördineerd door 37PK in samenwerking met Nieuwe Vide. 37PK ontving hier de Amerikaanse urban artist Gaia, de Eritrees-Ethiopische schrijver Sulaiman Addonia en de Italiaanse kunstenaar Luca Grimaldi. In 2022 ontving Nieuwe Vide hier kunstenaar Harun Morrison.

Voor meer informatie: https://nieuwevide.com/expositie/doc4-residency-lola-maggi-spreading-seeds-reflections-on-forming-futures/
For English: https://nieuwevide.com/expositie/doc4-residency-lola-maggi-spreading-seeds-reflections-on-forming-futures/?lang=en