Tentoonstellingen aanmelden

Mancini – Eigenzinnig & Extravagant

De Mesdag Collectie, Den Haag

De eigenzinnige 19de-eeuwse kunstenaar Antonio Mancini maakte extravagante schilderijen, waarvoor hij vaak onverwachte materialen gebruikte. Ontdek Mancini’s meesterwerken en kom meer te weten over zijn rol in de internationale kunstwereld in deze voorjaarstentoonstelling.

De schilderijen van de Italiaanse kunstenaar Antonio Mancini (1852-1930) waren zó modern, dat het Nederlandse publiek versteld stond. Mancini, een van de belangrijkste Italiaanse schilders van zijn tijd, verwerkte vanaf ca. 1883 bijvoorbeeld glimmende stukjes glas en metaal in de verf.

De Haagse schilder en verzamelaar Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) herkende al vroeg zijn talent en liet over een periode van 20 jaar zo’n 150 werken naar Nederland komen, die hij ook tentoonstelde en doorverkocht.

Maak in deze tentoonstelling kennis met de wereld van Mesdag en de Haagse salons, met die van Mancini in zijn eenvoudige atelier in Rome en met die van de high society in Engeland en Ierland, waar hij portretten maakte in overweldigende buitenhuizen.

Beeld: in gedachten verzonken, website Mesdag Collectie

Van 3 jun 20 20

t/m 20 sep 20 20