Van 16 mei tot en met 8 juni exposeert Marianne Haselhoff in het kerkje van Kunst of Art in Laag-Keppel.

Marianne Haselhoff werd op 27 februari 1944 geboren in Wolfheze. Ze volgde van 1961 tot 1966 een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem aan de afdeling tekenen, schilderen en grafiek. Ze had onder andere les van Fred Sieger en Harry van Kruiningen.

Marianne, die kostwinner was, kon als één van de eerste getrouwde vrouwen in Nederland gebruik maken van de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR). Met het geld uit de regeling kon ze zich een atelier veroorloven en zich toeleggen op allerlei kunstvormen. Ze heeft een enorme diversiteit aan werk gemaakt. In 1987 eindigde de BKR-regeling. Achteraf gezien was dit goed nieuws voor Marianne omdat ze al haar kunstwerken zelf kon behouden en vanaf dat moment bij musea, galeries en kunstuitlenen onder kon brengen. Hierdoor kreeg ze veel positieve aandacht. In hetzelfde jaar bijvoorbeeld deed ze mee aan de Europese prijs voor de Schilderkunst en won daarbij een bronzen medaille.

In 1988 werd er een expositie met haar kunstwerken in Museum Arnhem ingericht. Uiteindelijk heeft Marianne geëxposeerd in diverse gerenommeerde musea in Nederland en in het buitenland. Ook zijn haar werken in diverse (bedrijfs-) collecties opgenomen. De werken van Marianne behoren niet tot een bepaalde stroming. Haar voorstellingen zijn weergegeven in een dynamische en expressieve stijl. Zelf zegt ze: “Mijn schilderijen zijn vaak kleurrijk en hebben een eigen ritme en compositie. Ik denk goed na welke vormen en kleuren bij elkaar passen. Abstracte elementen, figuratieve elementen, het moet allemaal kloppen. De vormen en voorwerpen laten mijn fantasie ook werken en stimuleren me tot het maken van mijn eigen wereld. Dat vind ik erg belangrijk.”