Tentoonstellingen aanmelden

Maritieme Meesterwerken uit het Boijmans

Maritiem Museum Rotterdam, Rotterdam

Twee unieke kunstcollecties komen samen. Leer een tot dusver onbekende, maritieme wereld kennen achter prachtige kunstwerken. Boijmans van Beuningen gaat voor anker in het Maritiem Museum.

Samen vertellen we het verhaal van zeeslagen, de haven en de glorie en ellende in zes eeuwen schilderkunst, met een unieke collectie van Van de Velde de Oude tot Bosch en van 16e tot 21e eeuw.

Twee blikvelden

De tentoonstelling bestaat niet alleen uit twee collecties die samenkomen, de tentoonstelling vertelt alle verhalen vanuit twee blikvelden. Allereerst de kunsthistorische. Wat maakt een werk bijzonder? Hoe kwam de schilder tot het het werk en wie of wat beïnvloedde hem of haar? Daarnaast komt het maritieme verhaal uitgebreid aan bod. Wat zie je en waarom is dit belangrijk?

Grote namen

Werken van Claude Monet, Paul Signac, Jeroen Bosch, Hendrik Avercamp en Jozef Israëls ontmoeten in een unieke presentatie moderne kunstwerken van Guido van de Werve, Sasja Hagens en Dolf Henkes. Een deel van de tentoonstelling bestaat uit een grote selectie tekeningen van Willem van de Velde de Oude.

Boijmans bij de Buren

De tentoonstelling is de laatste in de serie “Boijmans bij de Buren”. Door de achterjarige sluiting van Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, reist de collectie naar diverse musea in de regio. Maritieme Meesterwerken is mede mogelijk gemaakt door de stichting Droom & Daad.

Beeld: Maritiem Museum, Claude Monet

Van 12 feb 20 21

t/m 4 sep 20 22