Tentoonstellingen aanmelden

Masterpieces in Miniature – Schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert

DIVA, Antwerp Home of Diamonds, Antwerpen

Van 5 maart tot 15 augustus 2021 presenteert DIVA de tentoonstelling Masterpieces in Miniature: Schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert. Deze reizende tentoonstelling wordt georganiseerd door het Victoria en Albert museum (V&A) uit Londen. Voor de allereerste keer zal er een topselectie uit alle deelverzamelingen van de Gilbertcollectie te zien zijn op het Europese continent. Sommige objecten, zoals de 16de-eeuwse patrijsbeker, zijn exclusief in Antwerpen te bewonderen.

Masterpieces in Miniature is een ode aan de indrukwekkende erfenis van Rosalinde en Arthur Gilbert. Je krijgt de kans om de schatten uit de Gilbertcollectie van zeer dichtbij te bewonderen. &nbsp

Je dompelt je onder in de wereld van de Gilberts en hun oogverblindende collectie. Je maakt kennis met Rosalinde en Arthur Gilbert en hun verzamelgewoontes, gaat mee op reis in een zoektocht naar uitzonderlijk vakmanschap en maakt kennis met beroemde historische figuren zoals tsarina Catharina de Grote, keizer Napoleon I en koningin Victoria. Een absoluut topstuk is de snuifdoos van Frederik de Grote, koning van Pruisen.

De snuifdoos is gevormd uit chrysoprase, een zeldzame edelsteen gedolven in Silezië, en bezet met hardstenen en diamanten. De diamanten werden gekleurd door ze over lichtroze, groene en citroengele metaalfolies te zetten.

Beeld: Patrijsbeker Neurenberg, 1598-1602 © De Rosalinde en Arthur Gilbert Collectie, in bruikleen bij het Victoria and Albert Museum in Londen.

Van 5 mrt 20 21

t/m 15 aug 20 21