Van 7 april tot en met 3 september is het feest in Museum Nienoord want: Matthijs Röling wordt 80 jaar! Hij wordt bewonderd als een van de allerbelangrijkste figuratieve schilders in naoorlogs Nederland. En als een kunstenaarspersoonlijkheid die meerdere generaties kunstenaar inspireerde, tot de dag van vandaag. Tijdens zijn werkzame leven als docent aan de ABK Minerva en de Klassieke Academie. Bij complexe kunstprojecten en tijdens kunstreizen met collegae.

Op verjaardagen komen vrienden af; in musea kunstenaarsvrienden. Museum Nienoord nodigde er een aantal uit om met Röling zijn verjaardag op Nienoord te komen vieren. Ze brengen werk van Röling mee en ook eigen werk, voor een feestelijke tentoonstelling ter ere van de jarige. In de zaal wordt zijn werk omringd door dat van bijvoorbeeld Wout Muller, Henk Helmantel, Fie Werkman, Martin Tissing, Dirk van Gelder, Olga Wiese, Kenne Grégoire, Sam Drukker, Ben Rikken, Jacqueline Kasemier, Pieter Pander, Jannes Koetsier, Pieter Knorr, Rein Pol, Piet Sebens, Gineke Zikken en Jan van der Kooi.
Röling zelf noemt nog veel meer kunstenaarsvrienden maar helaas: de zaal groeit niet mee! Deze selectie vrienden biedt een onvolledig maar wel representatief overzicht van zijn artistieke leefomgeving.
Voor je 80e verjaardag zoveel meer vrienden kennen dan de ruimte aankan: dat is al een felicitatie waard.

Openingstijden en entree
De tentoonstelling is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De entreeprijs bedraagt € 7,50. Kinderen t/m 7 jaar gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 3,50.
Vrienden van het museum en museumkaarthouders hebben gratis toegang.