In het spoor van Bosch Parade 2022 organiseert Museum Slager van 17 juli tot en met 9 oktober in samenwerking met Koen Nieuwendijk, eigenaar van Galerie Lieve Hemel in Amsterdam, de expositie ‘Met dank aan Jheronimus’.

Galerie Lieve Hemel is gespecialiseerd in hedendaags realisme. In de expositie ‘Met dank aan Jheronimus’ is een selectie van werken te zien van gelauwerde kunstenaars en talent onderweg. Schilderijen van Nederlandse kunstenaars zoals Theo Voorzaat, Anneke van Brussel, Olav Cleofas van Overbeek, Karel Sirag, C.B. Muller, Alex de Vrede, Peter van Poppel en Erik van der Esch.

Koen Nieuwendijk is geboren Bosschenaar en laat zich sinds de expositie, die het Noordbrabants Museum in 1967 organiseerde, inspireren door Jeroen Bosch: “Hij had een ideeënrijkdom en voorstellingsvermogen die zijn tijd overstegen en nog steeds verbazen. Zonder kopie van hem te willen zijn, laten de hedendaagse kunstenaars zien hoe zij in onze tumultueuze tijd met tegenslag en vooruitgang omgaan. Van de Zonnekoning en andere werken van Erik van der Esch, de sobere stillevens van Overbeek tot en met de portretten van Anneke van Brussel: in hun werken geven de kunstenaars met durf en begeestering invulling aan hun passie, zonder de lijn uit het verleden naar het heden los te laten. De werken zijn zeer gevarieerd, boeiend en verrassend, zitten vol symboliek en associaties en blijven inspireren.”

Beeld: Theo Voorzaat. Drie kotjes. 2020