Vanaf zaterdag 4 februari 2023 t/m zondag 30 juli 2023 is de nieuwe voorjaarstentoonstelling Met Karakter te zien in Kunstlinie, Almere. Met Karakter vertelt het verhaal van Liesbeth van der Pol: Architect en medeoprichtster van Dok Architecten. Van der Pols karakteristieke gebouwen staan bekend als krachtig, kleurig en vol expressie. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Almeerse Rooie Donders van haar hand.
De tentoonstelling Met Karakter biedt een kijkje in de ontwerpkeuken van Liesbeth van der Pol. Honderden aquarellen, schetsen, maquettes, inspiratiebronnen leiden je naar de gebouwen die ze uiteindelijk zijn geworden. Een reis door een carrière van formaat die vooral ook inzicht geeft in de mens achter het gebouw. Want net als haar markante gebouwen barst deze architect van het karakter die het leren kennen meer dan waard is!
“Als architect kijk je als vanzelf vooral vooruit. Je focus ligt op de toekomst, innovatie, ontwikkeling. Het werken aan Met Karakter stelt me in de gelegenheid om juist stil te staan bij wat ik al bereikt heb, en hoe mijn werkwijze tot stand is gekomen. Een constante zoektocht naar hoe ik een gebouw maak dat werkelijk ontroert. Hoe geef ik een gebouw een karakter zodat jij ervan gaat houden?”
– Liesbeth van der Pol
Beeld: persbericht Kunstlinie