Triceratops was een tijdgenoot van onze eigen mosasauriërs oftewel Maashagedissen. In deze NHMM mini-expositie is ruim aandacht voor onze dino’s en tijdgenoten: eendenbekdino’s (Hadrosauridae), vleeseters zoals mini – T. rexen én twee vliegende dino’s.

Triceratops mini-expositie is vanaf dinsdag 25 juni te zien in de Huiskamer van het museum. Deze is omgetoverd tot een plek waarin je diverse fossiele resten van een Triceratops, in bruikleen gegeven door Naturalis Biodiversity Center (Leiden), kunt bewonderen maar ook resten van dino’s uit onze eigen NHMM collectie.

Ook is er voor kinderen van alles te beleven; van Verwondertafels tot Triceratops kleurplaten. Aan de wand zie je een kleine Triceratops, nou ja klein, van circa 3 meter lengte. Helemaal van bee board karton gemaakt.

Wil je ’the real works’ zien? Ga dan naar Centre Céramique en bekijk daar het reusachtige skelet van Triceratops horridus. Dit skelet is t/m 4 augustus in de hal van het gebouw te zien. Je weet niet wat je ziet!
Lees meer over dit bijzondere project via: https://www.nhmmaastricht.nl/triceratops-on-tour/

Triceratops on Tour
De Triceratops in Centre Céramique maakt onderdeel uit van ‘Triceratops on tour’ van Naturalis Biodiversity Center (Leiden). De partners in dit project zijn de bieb Leeuwarden en Natuurmuseum Fryslân (Friesland), Bibliotheek Maastricht/Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht (Limburg), Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Teylers Museum (Noord-Holland), Bibliotheek Midden-Brabant/LocHal Tilburg en Natuurmuseum Brabant (Noord-Brabant) en DOK Delft. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij.