Variëteit aan grafiek van Nederlandse en Italiaanse grafische kunstenaars. Mirror -face to face geeft een beeld van Nederlandse en Italiaanse heden-daagse grafiek. Het project wordt georganiseerd door de Italiaanse Club for UNESCO Vicenza, die jaarlijks een ander land als gastland uitnodigt, en de Nederlandse Stichting Grafein, met als doel de werken van de deelnemende landen te spiegelen. Door het ontbreken van afspraken over thema of techniek wordt het spiegelen van onderwerp en visie van de grafici des te interessanter.

“De universele taal van kunst verbindt culturen die elkaar ontmoeten in een gemeenschappelijke viering van hun overeenkomsten en verschillen.”

60 kunstenaars nemen deel aan de tentoonstelling; 30 Nederlandse en 30 Italiaanse kunstenaars. Er is een grote variëteit aan grafiek te zien: verschillen in techniek, onderwerp en uitvoering.

De tentoonstelling maakt deel uit van Grafiek2022 de door Stichting Grafein georganiseerde landelijke grafiekmanifestatie die van1 september tot en met 30 november plaatsvindt op verschillende locaties in Nederland. Eerder dit jaar was de tentoonstelling te gast in de Amstelkerk in Amsterdam. In november is de tentoonstelling ook in Italië te zien in de prachtige Villa Caldogno in Vicenza, een Unesco erfgoed toegeschreven aan de Italiaanse Renaissance-architect Andrea Palladio.

Beeld: Hans Laban, Secret Garden 2022