Tentoonstellingen aanmelden

Mirror | Mirror – Reflect Yourself!

Kunsthal KAdE Amersfoort, Amersfoort

De tentoonstelling ‘Mirror | Mirror’ laat de bezoeker verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. In de sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie. Aan de hand van kunsthistorische, verhalende en wetenschappelijke invalshoeken worden bezoekers uitgenodigd tot reflectie.

Er is werk te zien van een dertigtal kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland die zich op verschillende wijzen tot het fenomeen verhouden. De levensgrote installatie Mobile Mobile van de Deense kunstenaar Jeppe Hein (1974) is voor het eerst in een museale omgeving te zien. Zijn mobile van spiegels kun je in beweging zetten door een hometrainer, waardoor je jezelf en je medebezoekers in de ruimte telkens anders ervaart. Hein: ‘Ik wil mensen inspireren om naar zichzelf te kijken en zich af te vragen ‘Wie ben ik?’ en ‘Waar ga ik heen?’.

De tentoonstelling begint met een glimlach. Amerikaans designer Berk Ilhan heeft een ‘murror’ bedacht: een spiegel die alleen weerkaatst als je lacht.

Beeld: Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010, courtesy König Galerie Berlin, 303 Gallery, New York, Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen

Van 21 apr 20 21

t/m 29 aug 20 21