Het Schoenenkwartier is een plek voor iedereen en waar iedereen welkom is: jong en oud, schoenmaker en schoendrager, uit Waalwijk of van ver daarbuiten! Met het project van Laurindo Love brengt het Schoenenkwartier een stukje van de wereld naar Waalwijk. Net als onze schoenen uit de collectie, die komen ook van over de hele wereld.

Geïnspireerd door onze wereldcollectie heeft Laurindo samen met het schoenenlab sandalen ontwikkeld voor zijn geblende outfits. Het is een feestelijk, kleurrijk geheel en voor het eerst te zien in het Schoenenkwartier deze zomer.

Laurindo is modevormgever, historicus en eigenaar van het sociaal maatschappelijke en avant-gardistische label LAURINDO LOVE. Laurindo: “Ik zie de outfits die ik in het Schoenenkwartier presenteer als veerkrachtige manifestaties. Zo probeer ik respect en empathie te bereiken voor andere culturen en hun kleedgedrag. Met een duidelijke link naar het slavernijverleden.”

Op 10 en 11 augustus 2024 begeleidt Laurindo Andrea in het Schoenenkwartier een workshop “customizen van sandalen”.
Tijdens deze sessie leren deelnemers hoe ze hun sandalen een persoonlijk tintje kunnen geven. Beginnend met een basissandaal geeft Laurindo uitleg over verschillende technieken en materialen en daarnaast ook tips over hoe je je sandalen kunt versieren en aanpassen. Het wordt aangemoedigd om eigen sandalen mee te nemen. Dat geldt ook voor persoonlijke versieringen zoals knopen of kraaltjes.

De workshop is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar. Aan het einde van de workshop nemen deelnemers hun eigen gepersonaliseerde sandalen mee naar huis.