Het lijkt nog ver weg, maar ….er liggen al pepernoten in de winkel en voordat je het weet, komt Sinterklaas weer aan in Nederland. En als Sinterklaas in Nederland is, logeert hij altijd op het Muiderslot. En dan is er van alles te beleven en te doen: pieten, muziek, pepernoten bakken en natuurlijk kun je ook het paard van Sinterklaas komen aaien. Sint nodigt alle kinderen uit om langs te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december. De poorten staan open tussen 10.00 en 17.00 uur. Ook is het Kasteel van Sinterklaas vanaf 18 november 2023 geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Dan wel zonder Sint en zijn gevolg.

Sint activiteitenDe pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door geeft de goedheiligman alle kinderen graag de kans om even langs te komen op het Muiderslot. De Sinterklaasliedjes klinken en ondertussen staan de schimmel en de pieten op het slotplein. Binnen kunnen kinderen hun pietenvaardigheden oefenen, rondkijken in de pakjeskamer én de slaapkamer van Sint, swingen in de Pieten disco of lekker kleuren. Natuurlijk kan iedereen ook mooie tekeningen maken voor Sint of meehelpen met gedichten schrijven.

Bezoek op doordeweekse dagen Van 18 november tot en met 3 december 2023 zijn (school-)kinderen en BSO’s welkom van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur om de slaapkamer van Sint en de pakjeskamer te bewonderen. Ook kunnen zij hun pietenvaardigheden oefenen in een spelletjesparcours of een mooie tekening maken. Sint, zijn schimmel en de Pieten zijn er niet op doordeweekse dagen, omdat zij dan op cadeautjesjacht zijn. Met een speciale videoboodschap heet de goedheiligman de kinderen welkom en nodigt hen uit om zijn kasteel te ontdekken.

Beeld: persbericht Muiderslot