Op vrijdag 14 april wordt, in aanwezigheid van de prijswinnaars van de Limburg Design Award 2023 en de Harrie Tillieprijs 2023, de nieuwe wisseltentoonstelling binnen het Cuypershuis geopend. Vanaf 15 april tot en met 17 september 2023 is deze tentoonstelling toegankelijk voor het brede publiek. Op 9 december 2022 reikte gemeente Roermond haar gemeentelijke kunstprijzen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Cuypershuis. Onderdeel van de prijs voor beide winnaars is een tentoonstelling in het Cuypershuis.

De kleurrijke beleving van Multiply

RAW COLOR, winnaar van de Limburg Design Award 2023, laat in Multiply een combinatie van grafische vormgeving, productontwerp en fotografie zien in een ruimtelijke kleurbeleving. Multiplystaat voor het overlappen en mengen van kleuren en vertegenwoordigt de vele vormen van kleuronderzoek, die centraal staan in het werk van de studio. De expositie toont voor het eerst in Nederland een overzicht van eindproducten én het werkproces van RAW COLOR.

De materialisatie van kleur speelt de hoofdrol en kan worden gezien als de kern van de multidisciplinaire studio RAW COLOR. Hiermee heeft de studio een unieke aanpak binnen de vormgeving. Daniera ter Haar en Christoph Brach werken samen met hun team aan projecten, die ze zelf initiëren of in opdracht van bekende merken uitvoeren. Diverse projecten van de studio zijn opgenomen in de collecties van het Cooper Hewitt Museum, Stedelijk Museum en TextielMuseum.

Fascinerende ruimtelijke objecten in Conversion

Fransje Gimbrère, winnaar van de Harrie Tillieprijs 2023, neemt bestaande materialen en technieken als startpunt voor experiment en onderzoek naar nieuwe mogelijkheden. In de expositie Conversionis te zien hoe zij ambachten manipuleert en materialen oneigen materiaaleigenschappen toewijst, met intrigerende objecten en toepassingen tot gevolg.

Sinds haar afstuderen in 2017 doet Fransje Gimbrère experimenteel en hands-on onderzoek naar mogelijkheden en toepassingen van bestaande textiele materialen, ambachten en industriële productietechnieken. Ze manipuleert de eigenschappen van materialen, beeld en vorm. Zo beïnvloedt ze de manier waarop wij materie waarnemen en creëert ze inspirerende concepten en ontwerpen, zowel autonoom als voor de industrie.

Beeld: Ronald Smits