Tijdens het Feest van Licht vieren we samen de vele verschillende perspectieven op kerstmis. Loop rond, verwonder je en geniet. Ook leuk: bij de kassa zijn (speurtocht)boekjes te koop met opdrachten en verhaaltjes voor kinderen.

Tentoonstelling Een Duitse Kerst
In de Heilig Hart Basiliek, het hoofdgebouw van het museumpark, vind je de tentoonstelling “Een Duitse Kerst.” Deze expositie neemt je op chronologische wijze mee door de Duitse kerstperiode, van advent in november tot aan driekoningen in januari. Neem een kijkje in een Duitse keuken en bewonder de vele notenkrakers, kerststallen en lichtengelen.
Typisch Duits is ook de Weihnachtspyramide. In de woestijn op het museumterrein staat zo’n kerstpiramide. Deze is wel 5 meter hoog en je kunt hem zelf aanzwengelen. In de woestijn kun je ook het licht labyrint lopen. Al duizenden jaren wordt dit symbool aan mythes, rituelen en verhalen.

Lichtroute en Donkerroute
Op de plattegrond (op de andere kant) zie je twee routes. Langs de rode route zijn de natuur en de unieke erfgoedmonumenten prachtig verlicht. Geniet van de vele activiteiten, sfeer en gezelligheid onderweg. De blauwe route is onverlicht. Dit nodigt uit om het donker (eventueel in stilte) te ervaren. Kijk wel goed uit waar je loopt!

Tentoonstelling Licht en Donker
De fototentoonstelling op het Plein van Pilatus toont een selectie van de vele inzendingen van de fotowedstrijd. Stem op je favoriet! We maken op 8 januari de winnaar bekend.
Ook in de Romeinse straat vindt je de Romeinse Herberg. Geniet hier van warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen.

Fotograaf Willem Melssen
Fotograaf Willem Melssen