Ervaar, voel en beleef

Mysterieus, vredig, geheimzinnig, ongrijpbaar… Dat zijn de associaties die het woord mystiek oproept. Een thema dat zo oud is als de mensheid, dat spiritualiteit, geloof, bewustzijn en hoop in zich draagt. En een thema dat in Limburg een bijzondere plek heeft. Niet alleen in het verleden, maar ook in het heden. Mystiek is universeel en juist nu zeer actueel.

De tentoonstelling Mystiek combineert oude religieuze kunst uit de collectie van het Limburgs Museum met werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars, met name afkomstig uit Limburg en Belgisch-Limburg. Zoals Wim Delvoye, melanie bonajo, Les Deux Garçons, Rineke Dijkstra, Studio Job en Hans Op de Beeck. Ervaar, voel en beleef in de expositie de rijkdom en verscheidenheid van mystiek.

Je ontdekt Mystiek straks niet alleen in het museum. De expositie is ook te beleven op diverse sprekende, mystieke plekken in heel Limburg, zoals Steyl, Roermond, Echt-Susteren, Sittard, Brunssum en Wahlwiller. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Beeld: Hubertus Goltzius (1526-1583), Het Laatste Oordeel. Olieverf op paneel. Limburgs Museum. © Limburgs Museum.

Hubertus Goltzius (1526-1583), Het Laatste Oordeel. Olieverf op paneel. Limburgs Museum. © Limburgs Museum.