Wat gebeurt er wanneer je deze wereld loslaat en je volledig laat leiden door gevoel? Wanneer je gevoel, associatie en creativiteit belangrijker maakt dan wat de wereld om je heen van je verwacht?

Na regen komt neonlicht is het resultaat van het onderzoek van de Arnhemse R&B producer/songwriter Kimono naar zijn creatieve en persoonlijke ontwikkeling. Dit project, bestaand uit muziek en een tentoonstelling, neemt je mee op een zintuiglijke tijdreis van 10 jaar, waarin Kimono’s creatieve visie en identiteit zich hebben gevormd.

Kunst, muziek en zinnenprikkelend design leiden je in de expositie langs zijn emoties en gedachten en die van zijn achterban. Denk aan onderwerpen als liefde, seks, eenzaamheid, angst, hebzucht, technologie, persoonlijke ontwikkeling en identiteit, en werk van kunstenaars als Daniel Arsham, Sondi, Nick Verstand, Sabine Marcelis, Anya Janssen, Joop Moesman en Lydia Schouten.

Tijdens deze reis heeft Kimono steeds geleefd en gewerkt op basis van zijn intuïtie en autonomie. Hij nodigt je uit om hetzelfde te doen; om de wereld van logica los te laten en samen met hem op gevoel je weg te vinden. Hij moedigt je aan om zo ook je eigen creativiteit te ontdekken en ervaren.

Over Kimono en zijn achterban
R&B producer/songwriter Kimono, ook wel bekend als Thierno Levi Bio (30), is een allround creative, geboren en getogen in Rotterdam, maar al jarenlang wonend in Arnhem. In zijn dagelijks leven draait alles om het bedenken van concepten voor zijn eigen muziek, het organiseren van evenementen en het runnen van ’t Weeshuis, een community van en voor jonge makers, artiesten en kunstenaars uit Arnhem en omgeving. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om verschillende disciplines en mensen met verschillende achtergronden te verbinden en creativiteit te vieren.

Naast Kimono, is er een groep jonge creatievelingen uit zijn achterban bij het maakproces van de tentoonstelling betrokken. Ze denken mee over de tentoonstelling, bijbehorende evenementen, educatie, marketing en merchandise.

Kimono. Fotografie: Beri Dalgali.