Tentoonstellingen aanmelden

Natuurlijk Verbeelden – Janet Borghuis

De Klop Mode, Zeist

In de Klop Mode exposeert de Zeisterse grafische kunstenares Janet Borghuis. Na een paar lessen van een grafiekdocent in de werkschuit is Janet gevallen voor grafiek. Hierna volgden zeven inspirerende leerjaren. Over haar werk zegt ze:

“Altijd en overal iets te zien. Vormen, vlakken, lichtval, tinten. Binnen of buiten ‘de ogen vol krijgen’. Mijn werk is samen te vatten als: ‘licht en lucht’. Het handmatig ambachtelijke, spelen met materialen, de mengeling van techniek en creativiteit is wat ik mooi vind. Alles doet mee: handen, hart en hoofd. Steeds de verwondering wat dit oplevert. Afdrukken maak ik in een serie van vier tot acht stuks. Geen enkele afdruk is precies hetzelfde als de vorige. Vanuit gevoel of doelgericht ontstaat het beeld. Lossig of heel precies, figuratief, abstract, allemaal mooi. Soms ontstaat iets dat niet is voorzien, want toeval speelt altijd een rol. Met verrassend resultaat. Ik maak graag een vertaalslag van een foto, voeg iets toe of verander.”

Tijdens de expositie Natuurlijk Verbeelden toont ze een kleurrijke selectie zeefdrukken en linosneden. De expositie is gratis te bezoeken van 12 maart tot 12 mei.

Van 12 mrt 20 18

t/m 12 mei 20 18