Tentoonstellingen aanmelden

Nele Van Canneyt

Arentshuis, Brugge

Brugge ligt er in coronatijden leeg en verweesd bij. Voor een stad die jaarlijks zowat acht miljoen bezoekers ontvangt, is het wennen aan de vele lege hot-spots. In opdracht van Musea Brugge brengt fotografe Nele Van Canneyt deze stad in beeld.

De corona-maatregelen maken van Brugge een lege, stille stad. Waar anders duizenden bezoekers te zien zijn op straten en pleinen, gaapt nu een onwezenlijke leegte. De Markt, de Burg, het Minnewater, ze liggen er verlaten bij … Wat doet dat met de inwoners? De ervaring is helemaal anders.

Musea Brugge maakt van deze unieke gelegenheid gebruik om een creatie-opdracht toe te vertrouwen aan fotografe Nele Van Canneyt(°1973). Zij zal haar impressies van de ‘nieuwe’ stad in deze bijzondere tijden vastleggen. Haar beelden en creaties zullen in het najaar te zien zijn in het Arentshuis.

Fotografe Nele Van Canneyt is bekend om niet-geënsceneerde beelden waarin ze haar droomwereld projecteert op de realiteit rondom ons. Centraal in haar werk staat een fascinatie voor de dualiteit tussen de zichtbare leefwereld en onze ervaring van die omgeving. Elke foto is beladen met uiteenlopende verhaallijnen en emoties. Van Canneyt reist de wereld rond op zoek naar het desolate. Melancholie en eenzaamheid zitten altijd sterk verweven in haar fotoreeksen.

Van Canneyt studeerde fotografie aan Sint-Lucas Academie-Gent. Haar fotografische werk wordt de laatste jaren opgemerkt door verschillende galerijen en kunsthuizen. Ze is een ‘rising star’ binnen de Belgische fotografie.

Beeld: Arentshuis Brugge

Van 27 nov 20 20

t/m 25 apr 20 21