Van 23 september t/m 22 oktober kun je in het museum gratis terecht voor het onderzoeksproject The New Canterbury Tales: een reis naar 2070. Denk mee over het ontwerpen van een ideale toekomst, leer de fictieve bewoners van New Canterbury kennen en neem deel aan de interactieve presentatie.

In de open studio The New Canterbury Tales ligt de focus op storytelling en de verbeeldingskracht van het publiek. Het uitgangspunt: een gezamenlijke toekomstvisie op maatschappelijke problemen van nu. In het project wordt je meegenomen naar de fictieve stad New Canterbury in Schotland. Natuur en techniek komen hier samen en de bewoners bouwen aan een compassievolle samenleving. Via interactieve presentaties waan je je in deze stad en krijg je de kans om in gesprek te gaan en te filosoferen over de toekomst.

Samenwerkingspartners
The New Canterbury Tales is een samenwerkingsproject van Stedelijk Museum Breda met Avans Hogeschool, Cambridge School of Art, Stichting KOP en Zerow. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiering van Click-NL.

Beeld: Ninja Katane, Schotland, Future city living with nature style