Tijdens de Covid-19 pandemie studeerden wereldwijd duizenden kunstenaars af, maar hun werk bleef veelal verscholen achter gesloten deuren en grenzen. Onderwijsinstellingen maakten het afgelopen jaar online afstudeershows en nooit eerder was het zo gemakkelijk om kunstwerken van jonge kunstenaars over de hele wereld te bekijken. Waar de drempel normaal voor velen hoog is om naar internationale kunstacademies af te reizen, was het nu mogelijk om van achter de muren van ons huis mee te kijken door de ogen van een nieuwe generatie kunstenaars.

Gerda van de Glind belicht dit jaar voor Mister Motley kunstenaars uit verschillende windrichtingen, die elk vanuit een andere discipline opereren. Daarbij vroeg zij hen hoe hun werk tot stand is gekomen en hoe zij het hebben ervaren om tijdens een pandemie af te studeren. Natuurlijk is hun werk geen representatieve vertegenwoordiging van een discipline, academie of land. Het zijn slechts geluiden in een zee van nieuwe stemmen. De artikelen zijn te lezen op de website van Mister Motley, mistermotley.nl. Bij POST laten we een aantal van hen hun (digitale) werk tonen, opdat we hun verhaal alsnog kunnen horen. Waar liggen de wortels van hun werk, hoe kijken zij naar de wereld en wat zien ze aan de horizon gloren?

Deelnemende kunstenaars: Daphne Jiyeon Jang, Subashri Sankar, Ágnes Nagy-György, Adilson De Oliveira & Mzoxolo Mayongo van Magolide Collective
Wanneer: 04.12.2021 – 24.12.2021, open van donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00
Waar: POST Arnhem, Driekoningenstraat 16