Vanaf zondag 13 november is bij Odapark de tentoonstelling I WANT TO BREAK FREE! te zien. Voor deze tentoonstelling werkte kunstenaar Eleni Kamma (Athene, 1973) ruim een jaar lang samen met de deelnemers van KunstWerkPlaats Venray, een creatieve dagbesteding voor mensen met psychische of lichamelijke kwetsbaarheid.

Eleni ging in maandelijkse sessies met de deelnemers van KunstWerkPlaats in gesprek over onderwerpen als vrijheid, je durven uitspreken en hoe kunst kan helpen om voor jezelf een plek te vinden in de wereld. Onderwerpen die ze vervolgens verwerkten in hun kunst. In de tentoonstelling I WANT TO BREAK FREE! laten de kunstenaars je kennismaken met hun aanstekelijke creativiteit, ideeën, humor en artistieke vakmanschap: grote kartonnen maskers, verfijnde tekeningen en metalen varkens op fietsen die snakken naar vrijheid.

De tentoonstelling raakt echter ook aan persoonlijke thema’s: omgaan met ziekte en mentale gezondheid, het je ergens wel of niet thuis voelen, een onvervulde kinderwens. I WANT TO BREAK FREE! is daarmee ook een oproep voor meer openheid over mentale problemen, het tonen van kwetsbaarheid aan elkaar.