Vanaf donderdag 1 februari presenteert de Kunsthal Rotterdam in samenwerking met Nationale-Nederlanden en Art Rotterdam, het werk van de vier genomineerden voor de NN Art Award 2024. Het publiek maakt in de tentoonstelling kennis met het werk van Maaike Kramer, Peim van der Sloot, Jan van der Pol en Mónica Mays. De prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan een talentvolle kunstenaar die in Nederland is opgeleid en die zijn of haar werk presenteert op de kunstbeurs Art Rotterdam. Authenticiteit en innovatie zijn leidende criteria voor deze jaarlijkse stimuleringsprijs.

Uit een selectie van 40 inzendingen heeft de jury, bestaande uit Henk Drosterij (verzamelaar), Monali Meher (kunstenaar en winnaar van de NN Art Award 2023), Nicole Ex (hoofdredacteur van See All This), Charlotte Martens (curator Kunsthal Rotterdam), en Maartje de Roy van Zuydewijn (conservator van de NN Kunstcollectie), zorgvuldig de vier finalisten gekozen. De bekendmaking van de winnaar is op donderdagavond 1 februari, tijdens de viering van 25 jaar Art Rotterdam in de Kunsthal. De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro ter ondersteuning van toekomstige projecten. Daarnaast verwerft de NN Group ook een kunstwerk van één, of meerdere, van de vier genomineerden voor hun bedrijfscollectie.

OVER ART ROTTERDAM

Art Rotterdam is de gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst in Nederland. Jaarlijks biedt Art Rotterdam een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen deze beurs een unieke uitstraling. Voor een toenemend aantal kunstliefhebbers is Art Rotterdam het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van beurzen. Onderdeel van Art Rotterdam is GalleryViewer.com, een online platform dat potentiële kunstkopers ondersteunt bij een toekomstige kunstaankoop. De ruim 90 deelnemende galeries uit Nederland en België zijn geselecteerd op hun hoogwaardige aanbod. GalleryViewer.com onderhoudt een uitgebreide database van kunstwerken, tentoonstellingen en kunstenaarsprofielen. De site streeft naar transparantie en educatie voor een breed publiek, informeert online en stimuleert de échte kunstervaring die in de galerie plaatsvindt.

OVER ROTTERDAM ART WEEK

Kunst is overal in Rotterdam, en zeker tijdens Art Rotterdam en de gelijktijdige Rotterdam Art Week. Kunst-, design- en architectuurliefhebbers vinden door de hele stad diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en open ateliers. Net als in eerdere jaren bestaat de programmering uit evenementen die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad versterken en verlevendigen. Voor de complete programmering: rotterdamartweek.com

OVER NN GROUP

NN Group is een internationale verzekeraar, actief in 18 landen en bedient meer dan 17 miljoen klanten. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heeft NN al jaren een breed kunst- en cultuurprofiel met als doel kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo investeert NN Group in culturele samenwerkingsprojecten met Nederlandse musea en kunstenaars. Dit komt tot uiting via de ondersteuning van museale tentoonstellingen, de NN Art Award en door het aankopen van kunstwerken voor de eigen bedrijfscollectie.

Beeld: Peim van der Sloot, Anarchy on the horizon, 2019, Brinkman & Bergsma