Met deze tentoonstelling belichten de Beeldbrekers de tegenstelling tussen hoe mensen zichzelf zien en hoe ze door anderen gezien willen worden. Vooral op sociale media zijn vaak zorgvuldig beelden gekozen die jezelf het beste representeren. Maar onder deze tentoonstelling schuilt een innerlijke gevoelswereld. In hoeverre zijn jouw innerlijk en uiterlijk in balans?

Binnenwereld versus buitenwereldNo Filter? daagt je uit om dit te onderzoeken. Je ziet schilderijen die iets prijsgeven van de binnenwereld van Vincent van Gogh en hoe hij zich aan de buitenwereld presenteerde. Tussen de kunstwerken vind je prachtige citaten uit Van Goghs brieven, waarin hij zijn gevoelens blootgaf. Je ontdekt wat hij wilde laten zien met zijn werk, en wat hij vanuit zijn binnenwereld op het doek liet doorschemeren.

Zelfreflectie

Maar het gaat niet alleen om Vincent van Gogh. De Beeldbrekers dagen je ook uit om na te denken over jezelf. Hoe zie jij jezelf? Welke gevoelens en emoties laat je zien, en welke verberg je in je binnenwereld?

Met dit unieke project hebben de Beeldbrekers een tentoonstelling samengesteld, waarbij ze je uitnodigen tot zelfreflectie.

Over de BeeldbrekersDe Beeldbrekers zijn jongvolwassen studenten en (young) professionals die hun expertise inzetten om het museum inclusiever te maken. De Beeldbrekers verbreden de blik van het museum. Ze stellen kritische vragen en vinden nieuwe aanknopingspunten om het verhaal van Van Gogh relevant te maken voor mensen van nu.

Beeld: De Beeldbrekers. Foto: Andrew Kambel