Nooit te Bont!
Een levendige explosie van kleur en creativiteit wordt tentoongesteld in het hart van Eelde, waar het vermaarde Internationaal Klompenmuseum een ode brengt aan de diversiteit van klompen en houten schoeisel. “Nooit te Bont!” is een viering van vakmanschap en artistieke verbeelding, waar de nuchtere klomp een canvas wordt voor grenzeloze expressie.

Beroemde kunstenaars en ontwerpers, waaronder de gerenommeerde schoenontwerper Jan Jansen, hebben meesterwerken van houten schoeisel ontworpen en gemaakt. Het resultaat is verbluffend: een regenboog van kleuren en gedurfde ontwerpen. Van het traditionele Staphorster stipwerk tot klompen beschilderd met motorlogo’s, elk paar klompen vertelt zijn eigen unieke verhaal.

In de betoverende expositie “Nooit te Bont!” komen Franse meesterstukken samen met het oer-Hollandse ambacht, met klompen die pronken met sierlijk gesneden dieren, bloemen en frivole krullen. Het Internationaal Klompenmuseum is de trotse bewaarder van deze extreme verscheidenheid aan klompen, een feest van culturele versmelting en artistieke vrijheid. “Nooit te Bont!” is niet zomaar een tentoonstelling; het is een levendige viering van diversiteit en creativiteit, waar elke klomp een uniek kunstwerk wordt.