Wethepeople is een jonge multidisciplinaire act uit Den Haag en Utrecht, opgericht in 2020. Projectleiders en muzikanten Nathan Arnold en Cleo Vermuyen maken samen met visual artist Natalie Andrade muziek en kunst vanuit het hart. In het Atrium Den Haag tonen zij dit met de multidimensionale expositie Ocean of People.

Wethepeople
Wethepeople wil vanuit hun filosofische inslag taboes doorbreken en de toeschouwer blijven verwonderen. De realiteit schuurt soms, kunst verbindt. Zij geloven dat sociaal-maatschappelijke diversiteit vanuit een inclusieve grondslag aangekaart én geprezen kan worden.

In deze multidimensionale expositie Ocean of People heeft Wethepeople de handen ineengeslagen met kunstenaar Niels Weerheim, fotograaf Laura Baeten, videograaf Rick Biemolt, multimedia designer Macy van Geldorp, muziekproducent KillerWhale Recordings, Statinski Mastering en verschillende dichters uit de Nederlandse Spoken Word scene.

Centraal staan de verhalen van (ex-)daklozen en (ex-)verslaafden uit Rotterdam en Den Haag, die de toeschouwer middels beeld en geluid onderdompelen in een unieke beleving. De expositie maakt onderdeel uit van de Museumnacht Den Haag.

“Eén van onze eerste levensbehoeften is de behoefte aan een eigen plek, een thuis. In deze expositie willen we dit “thuis-zijn” onderzoeken. Wat betekent het hebben van een “thuis” voor jou? En hoe ervaren daklozen het “thuisloos” zijn? We willen de kwetsbaarheid opzoeken en zo het gesprek op gang brengen. Verbinding is het sleutelwoord. Niet praten over maar praten mét. Laten we samen de schaamte wegnemen. Het kan namelijk iedereen overkomen.”

Ocean of People: The Exposition bestaat uit een reeks aan fotoportretten, schilderijen, een documentaire en een installatie waar Artificial Intelligence (Kunstmatige intelligentie) gegenereerde animaties worden geprojecteerd. Ook staat er een grote gedichtenmuur, waar de gedichten van de Spoken Word artiesten op vertoond worden. Een soundscape, samengesteld uit nummers van de gelijknamige elektronische trip-hop EP Ocean of People, zorgt ervoor dat de bezoeker zich van top tot teen onder kan dompelen in de dankbare en aangrijpende verhalen.

Wethepeople maakt deel uit van Kunstcollectief Pangaea.