Al in de prehistorie voelden mensen behoefte om met beelden een verhaal te vertellen. Op grottekeningen in het Zuid-Franse Lascaux worden bijvoorbeeld jachttaferelen uitgebeeld. Die behoefte is door de eeuwen heen nooit veranderd. Of het gaat om religieuze voorstellingen, de schilderijen van Rembrandt, om vita-ikonen of het Tapijt van Bayeux, er wordt een verhaal verteld. Stripverhalen zijn hier een logische opvolger van.

De beeldende kunst kent ontelbare stijlen en zo is het ook met strips. Deze tentoonstelling laat aan de hand van losse strippagina’s een aantal van die stijlen zien. Zó van de tekentafel van de kunstenaar, vaak met potloodlijntjes, soms een enkel koffievlekje. Dichter bij het ontwikkelingsproces van een stripboek kun je niet komen.

Paul Geerts, bekend als tekenaar van Suske en Wiske, laat een aantal van de originele stripplaten zien voor zijn allerlaatste verhaal ‘Het Monsterbos’. Dit is een eenmalige tentoonstelling van dit werk, dus ook een unieke kans om de originelen te bewonderen in hun sprankelende kleuren.

Verder kun je strippagina’s bewonderen van bekende Vlaamse tekenaars als Marc Sleen, Bob De Moor, Buth, Bob Mau, Karel Biddeloo, Karel Verschuere en heel veel anderen. Er zijn platen van bekende Nederlandse tekenaars, Franse tekenaars.legendarische medewerkers aan Robbedoes weekblad, als Maurice Remacle of Sirius, van medewerkers van Kuifje Weekblad, als Dino Attanasio, Greg of Liliane en Fred Funcken.